"Humble for the future" - kullen

Den 21 oktober födde hera 4st valpar:
2 hanar & 2 tikar. En hane har en 3:e snurra.

Läs mer om valparna HÄR!

"Hera" & "Cubo" är två individer som besitter många liknande kvaliteer som jag söker hos en ridgeback. Tex att de är moderata och balanserade men med substans, benstomme och funktionellt viktiga detaljer såsom låga haser och starka tassar. Deras huvud och uttryck liknar även det varandras och det är en typ utav huvud som jag är mycket förtjust i. I sitt sätt och mentalt är det två ridgebacks med mycket egen vilja, integritet och en förmåga att hitta på hyss. Kärleksfulla och starkt knutna till sina respektive ägare är de båda två.
Jag hoppas på en kull med valpar som bibehåller sina föräldrars detaljer såsom huvud, tassar etc och att de blir moderata, funktionella och uttrycksfulla. En sak som är säker... det kommer att bli valpar som kräver ägare med tålamod, envishet och uppfinningsrikedom.

"hera"
Ridgerules tell hera
you love her

Född: 01/10/2012
Höjd: 64 cm
Vikt: 36,5 kg
HD: A/A
ED: 0/0
Korrekt saxbett, saknar 1 P1 i underkäken.
EOAD: Ej bärare.
BPH: Ja

Meriter:
CACIB, CERT & BIR winner.
Godkänt anlagsprov.
Vinnare av SRRS Guldhundslista Tikar 2014! 
Totalt som no 2!

några rader om hera...

Hera älskar att kela och ligga nära, springa som en toka genom skogen och mat!
När vi får gäster skall de annonseras högljutt och det tar hon på största allvar. Hälsningscermonin ska sedan ske på hennes villkor och det är hon som bestämmer om du sedan "duger" att få klappa henne.
Hon är en substansfull, balanserad tik med bra rastypiska detaljer såsom tassar, låga haser och en stark rygglinje.
Spåra gör hon gärna & bra såväl när det är planerat som spontant - dvs hon jagar fåglar, harar och tom flugor när tillfälle ges.
I utställningsringen springer hon fort som bara den och verkar uppskatta inte bara det som händer i ringen utan även det utanför, dvs resan, nya miljöer etc.

Hera är från vår första kull efter Multi Ch & Multi Winner Faira Arif Kamilifu och mamma var vår African Bravehearts Fourever Yours - "Nike".
7 valpar föddes utan några fel såsom dermoid sinus, svansknyck, ridgefel etc. 6 utav dem är idag röntgade med HD A & ED 0.

Läs mer om Heras syskon HÄR.
Läs mer om mamma Nike HÄR.
 

"Cubo"
Myollnir Kyala

Född: 17/06/2006
Höjd: 67cm (26.4 in)
Vikt: 42kg (92.59 pounds)
HD A/A
ED 0/0
OCD free
DM: N/N
Korrekt saxbett

Meriter:
Austrian Champion
International Champion
Croatian Champion
Slovenian Champion
Montenegro Champion
Bosnia and Herzegovina Champion
Slovenian Junior Champion
Croatian Junior Champion
Bosnia and Herzegovina Junior Champion
ALPE ADRIA Winner x 2

Några rader om cubo...

Cubo har jag träffat ett par gånger under åren tillsammans med hans matte & husse. Från början gillade jag hans utseende och beteende. Moderat, balanserad utan några extrema detaljer eller stora fel. Underbart huvud med mörka, mörka ögon och en fantastisk ridge.
För många år sedan hade jag även förmånen att få se & träffa hans far; Jockular Jamal Aqauamarin - en underbart sund och trevlig hund.

Jag vet att Cubo kan ha lite hyss för sig och testa hans omgivnings tålamod men att ha initiativförmåga och fantasi anser jag ger en roligare hund att jobba med!
Cubos avkommor finns världen över och han har visat sig kunna producera valpar som ärvt hans kvaliteter.

Besök gärna Cubos hemsida HÄR.
Mer bilder på Cubo HÄR.
Bilder & Info om Cubos släktingar HÄR.

Stamtavla valparna