Nikes kull 2012

Nike

African Braveheart´s Fourever Yours

Född 2006.07.25

Höjd 66 cm

Vikt 39 kg

HD A/A

ED 1/1 (SKK), 0/0 (VDH)

Korrekt saxbett, saknar en P3

Mentalbeskriven (MH) i Sverige och i Frankrike.

Hemofili B: Ej bärare alt affekterad.
 

Mer att läsa om Nike HÄR

Info om Nikes första kull HÄR

Fler bilder på Nike; Huvud, Show, Rörelse

Några rader om Nike

Nike är en mysig RR tik som älskar att gosa, kela och ligga i sängen med oss. Hon hälsar på alla hon känner, eller inte känner, med en invit till att klappa och pyssla om henne. På det viset är hon inte en typisk ridgeback.

Hon älskar att springa i skogen och fara runt och fnatta med de andra i flocken. Snabba kast, höga hopp och snabba spurter ägnar hon sig gärna åt.

Som många andra tycker Nike mycket om att sola sig så snart tillfälle ges. Gärna på altanen i gassande sol tills hon flämtande ger sig och går in en stund i skuggan.

Men att bada i vatten är inte en favorit sysselsättning utan hon kan på sin höjd flanera i vattenbrynet och sträcka sig efter en pinne en bit från stranden.

 

I utställningsringen såväl som ute på stan är det många som lägger märke till Nike. Hon har en utstrålning och personlighet som gör henne "eye caytching" och att hon syns!

 

Nike är en stark tik med bra benstomme och substans. "Red wheaten" med vit fläck på bröstet och några tår. På sistonde har det dykt upp vitt även på nosen och öronen som ett tecken på att hon börjar bli äldre.

 

Hitills, och jag håller tummarna för att det fortsätter så, har Nike vart frisk. Hon har klarat sig från hältor, förkylningar mm. Endast diverse magknip efter att ha snott åt sig något gott i smyg :)

 

2009 hade Nike sin första kull med 10 valpar som hon uppfostrade med bravur! Samtliga har växt upp till trevliga och ståtliga ridgebacks med likheter & egenheter ärvda från sin mor och några från deras far också.

 

I Nikes stamtavla finns många underbara representanter med, i min smak, balans & substans, vackra huvuden och raspecifika detaljer. Jag har haft förmånen att möta en del av dem genom åren och på det viset skapat mig en uppfattning om deras exteriör och personlighet.

Meriter

Vice World Winner 2011

Danish Winner 2010

Norwegian Winner 2009

C.I.B

Nordic Champion

Swedish Champion

Finnish Champion

Danish Champion

Norwegian Champion

2:nd To Winning RR Bitch 2008, 2009, 2010

BOB & BIG 1 at "Stora Stockholm Int. Show 2009

BOB & BIG 1 at Int. Sofiero Show 2009

French CAC

BOB/BOS at Specialty shows in Sweden & Denmark

Best Movement at Specialty Show
Mother to JWW-11

BIS2 in Brace at WW-08 (with litterbrother)
Multi Best In Group placements 

Multi BOB/BOS wins 

Arif

Faira Arif Kamilika

Född 2009.05.15

Höjd 66 cm

Vikt 43 kg

HD А/A

ED 0/0

Korrekt saxbett

Temperament test: T1, OKD-1
Dilute - D/D
DM -NN

Link till Arifs egna site HÄR

Fler bilder på Arif HÄR
 

Några rader om Arif

Jag sökte med ljus och lykta efter en hane att använda till Nikes andra kull. En hane av moderat storlek, bra huvud och uttryck, stark rygg, balanserad och med en typisk ridgeback mentalitet.

En god vän inom ridgeback världen tipsade mig om Arif och jag tok kontakt med Olga som fött upp och deläger Arif, samt med Angelina som äger andra delen samt har honom hos sig som "sin". Efter diverse kommunikation och planerande åkte jag och Caroline Graflund (African Braveheart) som fött upp Nike till Moskva för att IRL träffa Arif.

Vi besökte en stor internationell hundutställning som pågick i två dagar och det var dels där, dels hemma hos Angelina som jag umgicks med Arif.

Han "tillät" mig att hälsa på honom och han hade ett uttryck av självfötroende i ögonen som fanns där i alla de olika situationerna jag såg honom i...på utställningen, på promenaden, agility träning osv. Helhetsintrycket var en hane med fyra tassar på jorden, balanserad och sund såväl i sin konstruktion som i mentaliteten.

Efter dessa två dagar ihop med Arif insåg jag en stor anledning till varför jag gillade honom så pass mycket var att han påminde otroligt mycket om min underbara "Akeron". Samma lugn, samma vilja att arbeta och samtidigt glimten i ögat. Stark integritet och stort självfötroende!

 

Arifs stamtavla innehåller ett stort antal favoriter bland ridgebackar och även här har jag haft förmånen att träffa många utav dem på riktigt; Pappa Ascot, mamma Faira, Ceazar, Pansa etc.

 

Meriter

World Winner 2014
World Winner 2013
European Winner 2012
International Champion

Champion of RUSSIA

Champion of ROMANIA

Champion of BELARUS

Champion of LITHUANIA

Champion of LATVIA

Champion of ESTONIA

Champion OF BALTIC COUNTRIES

Champion of RUSSIAN KINOLOGIAL FEDERATION (RKF)

Champion of RFLS

Winner of NATIONAL CLUB RR

European Junior Winner 2010 (JWW-10)

Junior Champion EURASIA'10

2 х RCW EURASIA'11

Vice-CHAMPION EURASIA'12

Junior Champion of RUSSIA

Junior Champion of BELORUS

Junior Champion  of SLOVENIA

Junior Champion of ROMANIA

Junior TRANSILVANIAN WINNER 2010

Junior WINNER of NATIONAL CLUB RR

Junior WINNER of ZAGREB CLUB RR CROATIA